Verden idag

Da jeg var liten visste jeg ikke stort. Jeg visste ikke hva jeg kom til å oppdage når jeg ble eldre. Når jeg hører og ser barn le, tenker jeg: ?Le så lenge du kan. Tro på Julenissen og lek med dukker, men husk at en dag vil latteren bli byttet ut med tårer. Du kommer til å finne ut at Julenissen ikke finnes og at dukkene dine ikke kan snakke.? Det er en forferdelig tanke, men det er sant. En dag vil du få et helt nytt syn på verden. Du vil se alt det grusomme som skjer rundt i verden ? terror, krig og sult. Terroren 22.juli i Oslo og på Utøya var det ingen mennesker som kunne tenke seg. Hvem skulle tro at trygge, lille Norge ville bli utsatt for noe så fælt? Det er grusomheter og krigsherjinger i land som Afghanistan og Libya, og i Afrika dør rundt 30.000 barn av sult hver dag. Verden er ikke så trygg og rettferdig som man skulle ønske.
Jeg bor i Norge, et av verdens rikeste land.  Allikevel føles det som om jeg bor i et av verdens fattigste. Norge er fattig på selvsikkerhet. Her er det om å gjøre å være slankest, penest og ha mest penger. Er man litt større eller annerledes kan man bli utestengt og mobbeoffer. Er det et sånt land du vil leve i? Vil du leve i et land der hvor ingen tenker på hvor vakker du er på innsiden, men bare på utseendet ditt? Det vil absolutt ikke jeg. Jeg vil leve i et land der utseende ikke er alt. Et land hvor det er masse selvsikkerhet, og hvor man kan spise og gjøre det man vil uten å bli ertet for det. Jeg føler meg heldig. Heldig fordi jeg har forstått at ingen er perfekte, og at jeg ikke trenger å være vakker for å være lykkelig. 

Det er alltid en der ute som er perfekt for deg, og ser deg for den du er. En som ikke tenker på om du er tynn eller pen. Han er kanskje ikke rett rundt hjørnet, men jeg garanterer at du en eller annen dag vil finne ham. Om du er i tenårene eller i midten av 50-årene når du finner han, det spiller ingen rolle. Tren, smink deg og spis sunt, men husk: Utsiden er ikke alt! Du er perfekt akkurat som du er, og hvis andre ikke ser det så er det deres problem.  Tør å si ifra hvis det er noen som plager deg, for å si ifra er ikke flaut eller dumt.  Det er faktisk veldig modig, og du tar da vare på flere enn deg selv.

 

-Anonym


2 kommentarer

Christina Vik

01.07.2012 kl.00:10

pen du er <3

easylife

10.07.2012 kl.20:23

Du har så rett, men er ikke mange som tørr å si det rett ut. Men det er bare det vi må gjøre.. og drite i andres følelser, og heller ta vare på våre egene. Det er noe av det vanskeligste man kan gjøre, men man må jo.. snakker av erfaring, jeg sliter der selv. Men prøver så godt jeg kan og ignore andre som er sånn og sånn, og heller tenke på meg selv, men det er jammen ikke lett..!

Så du skreiv om utøya der også, at ingen ønsker å være der, jeg må være ærlig å si at jeg hadde lyst til å være der, eller ved regjeringskvartalet, jeg vet ikke hvorfor, og det er kanskje egoistisk å si at man ville være der, fordi det er så mange som skulle ønske dem ikke var der, men da må jeg få lov til å fortelle grunnen: Jeg har blitt mobba så mye siden jeg gikk 4.kl for da flytta jeg til ett nytt sted med foreldrene mine, og jeg ble den "NYE JENTA" Det var kjipt, men hva skulle jeg gjøre..? jeg ble mobba gjennom barneskolen, ungdomskolen, og litt på videregående til jeg fikk verdens beste venner... og jeg driver også med easylife(grunnen til bloggen min) for ett vektnedgang program, og det har jeg drivd med i snart 2 år, 1 og halvt år alene, og dette halvåret med veiledning av supre treningslærere.. Det er tungt og vanskelig å bli mobbet for å være stor, bli kalt hvor spekhogger,hval,feita, tjukkabolla...osv dette er bare noen få ord. Det er grunnen til at i 2011, når jeg fikk se det på nyhetene, den nyheten om regjeringskvartalet og så utøya seinere, at jeg ønsket faktisk å være der, fordi ting om meg ble såpass sårt og vanskelig, at jeg ikke klarte å trives med meg selv. Mulig folk syntes at jeg høres veldig egoistisk ut her nå, men det er sannheten.. Og jeg er ikke suicidal eller noe, men akuratt der og da, så hadde jeg veldig lyst til å bytte plass med noen. FORDI: hvis jeg hadde overlevd utøya eller regjeringskvartalet, så tror jeg at jeg hadde klart å fullføre treninga, og vektnedgangen, og det er tøft og det er vanskelig, men ikke døm meg for at jeg sier dette. Man må jo fortelle sannheten, og du hadde ett bra innlegg for meg, til å fortelle det! Takk =_)

Skriv en ny kommentar

Bestr0ng - Bloggen om følelser

Bestr0ng - Bloggen om følelser

16, Oslo

Jente. Oslo. Imot mobbing.

Kategorier

Arkiv

hits